پایگاه سلامت دانش آموزی لارستان


خدمات پايگاه سلامت دانش آموزي لارستان

gifs website



سلامت نیوز: محققان آمریکایی هشدار دادند سیگارهای الکترونیکی سلامت قلب را تحت تاثیر قرار می‌دهد


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، محققان با بیان اینکه سیگارهای الکترونیکی به سلامت قلب ضرر می‌رساند، اظهار داشتند: یافته‌های بدست آمده باور به اینکه این سیگارها بی‌خطر هستند را رد می‌کند



1

سلامت نیوز: فقط از دست رفتن مواد مغذی نیست که پخت غذا در دمای بالا را مضر می‌کند، بلکه ترکیباتی که با دمای زیاد در مواد غذایی شکل می‌گیرند نیز بسیار خطرناک‌اند. بعضی از این ترکیبات منجر به پیری زودرس و سرطان می‌شوند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تبیان، یکی از دلایل این که کارشناسان توصیه می‌کنند غذا را با حرارت بسیار زیاد نپزید این است که در معرض دمای بالا قرار گرفتن، برخی از مواد مغذی را نابود می‌کند. بیشترین مواد مغذی که با حرارت زیاد از بین می‌روند شامل برخی از ویتامین‌های گروه ب از جمله ریبوفلاوین، تیامین و اسیدفولیک می‌شود. ویتامین C نیز یکی دیگر از ویتامین‌هایی است که با قرار گرفتن در معرض نور و حرارت زیاد تخریب می‌شود. اما این فقط از دست رفتن مواد مغذی نیست که پخت غذا در دمای بالا را مضر می‌کند، بلکه ترکیباتی که با دمای زیاد در مواد غذایی شکل می‌گیرند نیز بسیار خطرناک‌اند. بعضی از این ترکیبات منجر به پیری زودرس و سرطان می‌شوند.


سلامت نیوز: در گذشته برخی از مطالعات به این نتیجه رسیده بودند که خوردن صبحانه به کاهش وزن کمک می‌کند و نخوردن آن در برخی موارد منجر به افزایش وزن می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از لایف دایت اما بررسی‌های جدیدی که صورت گرفته است، معتقدند که نتایج بدست آمده معتبر نیستند و هیچ دلیل قانع‌کننده‌ای بین خوردن صبحانه و کاهش وزن وجود ندارد. بنابراین آیا سوال برای لاغری صبحانه چی بخوریم چه ایراداتی دارد؟


انواع پیام های بهداشتی

.

.

.


برای دانلود فایل لطفا بر روی تصویر کلیک کنید.

لینک دانلود


خود مراقبتي (self care) چيست؟

خودمراقبتي اقدامات و فعاليت‌هاي آگاهانه، آموخته شده و هدفداري است كه فرد به منظور حفظ حيات و تأمين، حفظ و ارتقاي سلامت خود و خانواده اش انجام مي دهد. خودمراقبتي قسمتي از زندگي روزانه مردم و شامل مراقبتي است كه به فرزندان، خانواده، دوستان، همسايگان و اجتماعات محلي نیز گسترش مي‌يابد. در واقع خودمراقبتي شامل اعمالي است که مردم انجام مي‌دهند تا تندرست بمانند، از سلامت ذهني و جسمي خود نگهداري كنند، نيازهاي اجتماعي و رواني خود را برآورده سازند، از بيماري ها يا حوادث پيشگيري كنند،‌ ناخوشي‌ها و وضعيت‌هاي مزمن را  بهبود بخشند و نيز از سلامت خود بعد از بيماري حاد و يا ترخيص از بيمارستان حفاظت کنند.

تخمين زده مي‌شود كه 65 تا 85 درصد همه مراقبت‌هاي سلامتي به وسيله خود شخص و خانواده‌اش، بدون دخالت متخصصان اعمال مي‌شود كه در آن از روش‌هاي سنتي و غير طبي يا  معالجه بیماری با اضداد آن استفاده مي‌شود.

خودمراقبتي در برگيرنده فعاليتهايي مشتمل بر ارتقاي سلامت، پيشگيري از بيماري، درمان بيماري و مصدوميتها و درمان و توان‌بخشي بيماري‌هاي مزمن است.

تاثیر خودمراقبتی بر بهبود پیامدهای سلامت و کاهش هرینه ها در مطالعات متعدد به اثبات رسیده است. مع الوصف همین مطالعات نشان داده اند که صِرفِ تولید محتوای آموزشی برای بیماران و حتی اجرای دوره های آموزشی برای آنان، منجر به خودمراقبتی نخواهد گردید. اغلب این مطالعات نشان داده اند که شکل گیری و ارتقاء کارکرد خودمراقبتی از سوی بیماران مستلزم مداخلات آموزشی و حمایتی نظاممند به منظور ارتقاء دانش، مهارتها، و اعتماد به نفس بیماران جهت مدیریت مشکلات سلامت خود می باشد. علاوه بر مداخلات آموزشی و حمایتی، هدف گذاری مشترک برای پیامدهای سلامت، پایش و ارزیابی منظم وضعیت سلامت و شناسایی پیشرفتها و مشکلات، و کمک به بیماران برای رفع مسایل و مشکلات، بخش لاینفک این رویکرد نظام مند می باشد.


نمک بلای جان انسان

 گروه دانش و سلامت- آرش نهاوندی:
مصرف بالای نمک و انواع و اقسام تنقلات چرب در کشور ما به‌رغم توصیه مسئولان و متخصصان بهداشتی همچنان طرفدار دارد و رایج است.

به اعتقاد بسیاری از متخصصان مصرف بی‌رویه نمک چند نوع زیان را متوجه فرد می‌کند، فشار خون را بالا می‌برد، باعث ضخیم‌شدن عروق و در نهایت بروز عوارض قلبی می‌شود و دست آخر اینکه پوکی استخوان را نیز در پی می‌آورد. کارشناسان اخیرا دوباره نسبت به مصرف نمک و ارتباط آن با فشار خون هشدار داده‌اند. به گفته کار‌شناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان یزد مقدار توصیه‌شده نمک برای یک شخص بزرگسال کمتر از ۶گرم در روز است.

این کارشناس مهم‌ترین راهکارهای کاهش مصرف نمک را حذف نمک‌پاش از سفره غذایی و عدم‌استفاده از مواد غذایی با نمک بالا مانند شور‌ها و کاهش مصرف مواد غذایی حاوی نمک ازجمله خیارشور، کنسرو‌ها و فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس و کالباس دانست. اظهارات این کارشناس در حالی بیان می‌شود که براساس آخرین آمار اعلام‌شده سرانه مصرف نمک در ایران 15درصد از حد جهانی بالاتر است و میزان مصرف نمک در برخی از مناطق کشور 20برابر میزان مجاز اعلام شده است.

مصرف بالای نمک، در حدی که در ایران مصرف شود، بیماری‌های خطرناک و عدیده‌ای را نظیر فشار خون و عوارض قلبی به همراه دارد. تأثیر نمک بر افزایش فشار خون به‌طور قطعی ثابت شده است. افزایش فشار خون، خطر سکته یا حمله قلبی را به‌دنبال دارد چرا که احتمال مسدودشدن سرخرگ‌هایی که خون را به قلب می‌رسانند افزایش می‌دهد. مصرف نمک به مقدار کم در برنامه غذایی ما لازم و ضروری است ولی ما معمولا بدون توجه به توصیه پزشکان 10 تا 20برابر مقدار مورد نیاز بدن، نمک مصرف می‌کنیم

 البته سه‌چهارم نمکی که طی روز مصرف می‌کنیم به‌صورت نهفته در غذاها فرآوری‌شده و آماده است. نمک فرآوری شده در ماست‌های پاستوریزه نیز یافت می‌شود. البته سوسیس و کالباس و چیپس و پفک ازجمله غذاهایی هستند که میزان زیادی نمک در آنها استفاده شده است و یکی از دلایل توصیه کارشناسان مبنی بر پرهیز از خوردن گوشت‌های فرآوری‌شده و تنقلاتی نظیر چیپس و پفک میزان زیاد نمک موجود در آنهاست. کارشناسان اما توصیه نکرده‌اند که نمک را به‌طور کامل از سفره حذف کنیم بلکه آنها در این زمینه معتقد به حفظ اعتدال هستند و بر استفاده کم از نمک تأکید دارند.

کاهش مصرف نمک باعث کاهش فشارخون بالا می‌شود و اگر همیشه به مقدار کم‌نمک مصرف کنید، با افزایش سن دچار فشار خون نخواهید شد. یکی دیگر از عوارض احتمالی مصرف زیاد نمک پوکی استخوان است. نمک زیاد، کلسیم را از استخوان‌ها می‌گیرد و باعث دفع آن از طریق ادرار می‌شود، به همین دلیل باعث نازک‌شدن استخوان می‌شود. در نتیجه با افزایش سن، استخوان‌ها به راحتی می‌شکنند. هم‌اکنون توصیه می‌شود که برای کاهش خطر پوکی استخوان، مصرف نمک کاهش یابد. اما آیا مصرف نمک را باید به‌دلیل مضرات آن ترک کرد؟

عده‌ای از دانشمندان معتقدند مصرف نمک در افراد سالم اثر خاصی روی فشار خون نمی‌گذارد. در مقابل این دیدگاه، به‌طور مشخص می‌توان گفت که مصرف زیاد نمک برای افرادی که بیماری قلبی دارند می‌تواند بسیار خطرناک باشد و باید کنترل‌شده مصرف شود. نصیحت پزشکان برای تمامی افراد چه مشکل فشار خون داشته باشند چه نه، آن است که حتی‌المقدور از مواد تازه مانند میوه‌ها و سبزیجات استفاده کنند و آنها را در پروسه‌های طولانی پخت‌وپز قرار ندهند. به عقیده آنها هر چه میزان نمک در غذا بیشتر باشد به‌تدریج احساس وجود نمک در غذا کمتر می‌شود و برای آنکه احساس مزه نمک به‌وجود آید نمک بیشتری مصرف خواهیم کرد. همچنین پیشنهاد پزشکان افزودن مقداری لیموترش به نمک است که می‌تواند مزه نمک در غذا را نمایان‌تر کند.


 

دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین المللی جراحان دهان، فک و صورت ایران:

تحلیل شدید استخوان‌های فک در اثر بی‌توجهی به درمان دندان‌های از دست رفته

عدم توجه و رسیدگی به موقع ودرمان جایگزین برای دندان‌های از دست رفته منجر به تحلیل استخوان‌های فک می‌شود.

دکتر آرش خجسته دانشیار گروه جراحی دهان، فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین المللی جراحان دهان، فک و صورت ایران با اعلام این خبر گفت: «عوامل مختلفی منجر به از بین رفتن و تحلیل استخوان‌های فک می‌گردد که می‌توان از مهم‌ترین آن‌ها به مواردی چون تصادفات، بیماریهای مادرزادی مانند شکاف لب و کام، تومور‌ها و افزایش سن و کشیدن دندان‌ها اشاره کرد.»

وی افزود: «در صورت گذشت بیش از یکسال از کشیدن دندان‌ها حدود ۵۰ درصد استخوان‌های ناحیه فک دچار تحلیل می‌گردد، که این تحلیل بر روی ظاهر و زیبایی صورت فرد تاثیر داشته و عمل جویدن را برای بیمار دچار اختلال می‌کند و آنچه حائز اهمیت است توجه به موقع به درمان و مراجعه زودهنگام بعد از آسیب جدی به دندان‌ها یا کشیدن دندان‌ها می‌باشد که در اینگونه موارد از درمان‌های جایگزین مانند ایمپلنت‌های دندانی و بازسازی استخوان‌های فک با مواد جایگزین کننده استفاده می‌شود چرا که عدم توجه به موقع و مراجعه دیر هنگام منجر به تحلیل و نازک شدن استخوان بیمار شده و ضخامت کافی برای جایگزینی با ایمپلنت وجود ندارد و نیاز به پیوند استخوان است.»

به گفته دکتر خجسته بیماران خاص مانند بیماران دیابتی و یا بیمارانی که از انواع داروهای کورتیکواسترویید استفاده می‌کنند و همچنین بیمارانی که تراکم استخوان در آن‌ها کمتر از حد طبیعی است و مستعد پوکی استخوان هستند بیشترین میزان تحلیل فک را پس از کشیدن دندان دارا هستند.

وی با اشاره به یکی از نوآوریهای دوازدهمین کنگره بین المللی جراحان دهان، فک و صورت ایران گفت: «در جریان کنگره امسال، جدید‌ترین دستاوردهای دنیا در مورد بازسازی‌های ناحیه فک با استفاده از طراحیهای کامپیوتری و پرینترهای سه بعدی و همچنین نحوۀ استفاده از سلول‌های بنیادی جهت درمان، نارساییهای فک و صورت مورد بحث و بررسی اساتید و سخنرانان مشهور جهان قرار می‌گیرد.»

دکتر خجسته در خاتمه یادآور شد ۲۲ سخنران خارجی از ۸ کشور جهان از جمله آمریکا، آلمان، فرانسه، انگلیس، هلند٬ بلژیک، ترکیه و مجارستان در جریان دوازدهمین کنگره بین المللی جراحان دهان، فک و صورت ایران و چهارمین کنگره بین المللی ایمپلنت خلیج فارس که از ۷ تا ۹ اسفندماه سال جاری در هتل المپیک تهران حضور خواهند داشت.


ليست صفحات

تعداد صفحات : 92



ورود کاربران


عضويت سريع

    نام کاربری :
    رمز عبور :
    تکرار رمز :
    ایمیل :
    نام اصلی :
    کد امنیتی : * کد امنیتیبارگزاری مجدد

آمار کلي سايت


    آمار بازديد آمار بازديد
    بازديد امروز بازديد امروز : 109
    بارديد ديروز بارديد ديروز : 166
    ورودي امروز گوگل ورودي امروز گوگل : 0
    ورودي گوگل ديروز ورودي گوگل ديروز : 0
    بازديد هفته بازديد هفته : 623
    بازديد ماه بازديد ماه : 2,822
    بازديد سال بازديد سال : 36,140
    بازديد کلي بازديد کلي : 43,912

    اطلاعات شما اطلاعات شما
    آِ ي پيآِ ي پي : 3.234.143.26
    مرورگر مرورگر :
    سيستم عامل سيستم عامل :