جمعه 17 آذر 1402


طرز تهیه گز،پخت گز لقمه ای

طرز تهیه گز

 

مواد لازم برای تهیه گز:

شکر   250 گرم
گلوکز مایع   375 گرم
سفیده ی تخم مرغ   5 عدد
گلاب مرغوب  3-4 قاشق غذاخوری  
آب  3/4 پیمانه 
آرد سفید به مقدار لازم
 مغز دلخواه (پسته،بادام،فندق،شاهدانه)  100-150 گرم

 

طرز تهیه گز:

برای تهیه گز ابتدا در یک قابلمه مسی آب و شکر را مخلوط کنید و بر روی حرارت کم قرار بدهید تا شکر حل شود و آب داغ شود. اما به جوش نیاید، حتما باید روی شعله پخش کن قرار بدهید.

 

پس از حل شدن شکر گلوکز را اضافه کنید و با لیسک و یا قاشق چوبی خوب هم بزنید تا زمانی که شهد کش در شود و به اصطلاح نخ بدهد.

 

در این فاصله سفیده تخم مرغ را هم با دور تند همزن برقی آنقدر هم بزنید تا پف کند و حجم آن دو برابر شود تا حدی که ظرف را برمی گردانیم نریزد.

 

سپس گلاب را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید باید مراقب باشید که شهد در حین هم زدن به جوش نیاید.

شهد را بین دو انگشت تست کنید تا به مرحله نخ دادن برسد یعنی بین دو انگشت کش بیاید.

 

زمانی که شهد آماده شد، مقداری از آن را داخل سفیده هم زده بریزید تا هم دما شوند و بعد از کمی هم زدن همه سفیده را داخل قابلمه شهد بریزید و به صورت پارویی مواد را هم بزنید.

 

این مرحله باید به دقت انجام شود، به وسیله ی همزن و با دور تند مواد را به مدت 10 الی 15 دقیقه هم بزنید و ما بین آن چند بار همزن را خاموش کنید و با قاشق چوبی مواد را هم بزنید تا همه مواد زیر رو شوند و ته نگیرند.

 

برای اینکه زیر قابلمه کم است و از شعله پحش کن استفاده کردید می توانید هر از گاهی قابلمه را رها کنید و دوباره هم زدن را شروع کنید تا خسته نشوید این مرحله حدود 1/5 الی 2 ساعت طول می کشد.

 

زمانی که مواد به مرحله ای رسید که سفت شد و قاشق نریخت، گز آماده است و می توانید شعله را خاموش کنید. هم اکنون مغزها را اضافه کنید و آن را خوب مخلوط کنید تا همه جای گز به صورت یکنواخت مغز باقی بماند.

 

سپس صبر کنید تا مایه ی گز از داغی بیفتد و ولرم شود. بعد آن را به هر شکلی که می خواهید در بیاورید می توانید از قالب استفاده کنید.

 

در صورت استفاده از قالب داخل قالب را آرد بپاشید و بعد گز را داخل آن فرم بدهید و در گزها را کف ظرفی بچینید و خودش را خوب بگیرید و بعد در ظرف سرو بچینید.

 

طرز تهیه گز,پخت گز لقمه ای

طرز تهیه انواع گز

 

نکاتی برای تهیه گز :

برای تهیه گز حتما باید از شعله ی کم و با شعله پخش کن استفاده کنید.

 از قابلمه ای استفاده کنید کف آن لبه دار نباشد و حالت گردی داشته باشد.

 

 آن را باید دائم و به صورت پارویی هم بزنید. زیرا زود ته می گیرید و می سوزد.

 برای طرز تهیه ی گز آردی بعد از قالب زدن آن به هر شکلی آن را داخل آرد سفید شیرینی بغلتانید و داخل ظرفی که می خواهید نگهداری کنید آرد بریزید و گزها را داخل و لابه لای آردها قرار بدهید.

 

 برای تهیه گز می توانید از هر مغزی استفاده کنید مغزها به صورت خام باشند خوشمزه تر است. فقط اگر از شاهدانه خواستید استفاده کنید آن را از قبل بو بدهید.

 

 نوع مغز داخل گز و مقدار آن بستگی به سلیقه ی شما دارد.

 


رستوران اسدی

رستوران و سالن پذیرایی اسدی

آدرس : لارستان -شهرجدید - حدفاصل میدان امام خمینی و پمپ بنزین صالح پور - طبقه زیرین دانشکده علوم پزشکی

تلفن : 07152347809

امتیاز : نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0




بخش نظرات


کد امنیتی رفرش





ورود کاربران


عضويت سريع

    نام کاربری :
    رمز عبور :
    تکرار رمز :
    موبایل :
    ایمیل :
    نام اصلی :
    کد امنیتی :
     
    کد امنیتی
     
    بارگزاری مجدد

آمار کلي سايت


    آمار بازديد آمار بازديد
    بازديد امروز بازديد امروز : 427
    بارديد ديروز بارديد ديروز : 145
    ورودي امروز گوگل ورودي امروز گوگل : 0
    ورودي گوگل ديروز ورودي گوگل ديروز : 1
    بازديد هفته بازديد هفته : 2,092
    بازديد ماه بازديد ماه : 3,443
    بازديد کلي بازديد کلي : 388,884

    اطلاعات شما اطلاعات شما
    آِ ي پيآِ ي پي : 35.172.165.64
    مرورگر مرورگر :
    سيستم عامل سيستم عامل :